Autentikus pizza

2016.12.06

Be vagyunk szarva Magyarország csövességétől és ajnározzuk a Nyugatot - miközben itt olyan prosztó dolgok vannak, hogy csak nézek.

Előre bocsájtom, nem voltam túl sokat Olaszországban (talán ha ötször) és sosem turistáskodtam, mindig munka volt.  Nem tudom melyik alkalommal ért a döbbenet, hogy a hót csöves benzinkúton a pultban dohányzik a kutas. Ami persze lehetett éppen véletlen tahó is, de nem hiszem.

Oké, elmondom mi van most: Riminiben vagyunk, talán mindenki hallott erről a helyről. Négy csillagos szálloda, amitől nem várunk semmilyen luxust a kibaszott négy csillag ellenére sem, csak az a kérdés, milyen lehet akkor az egy csillagos? Az ember simán beletörődik, hogy akkora és olyan a szoba, mint egy kutyaól, az meg igazán a mi problémánk, amikor szembesülnünk kell azzal, hogy hülyék voltunk, ha azt hittük, európai a konnektor. Igen, a hülye olaszokhoz is adapter kell.  Szerencsére 3 euróért van a bótban.

A mobilnetem a telekom csodás színvonalának köszönhetően plusz díjazásért működik csak, de röhejesen drágán ad röhejesen keveset, 200 mb a három napos adatcsomag két rongyért. Ennyiért megnézheted a híreket kb. majd nem enged még két rongyot elkölteni, mert 3 napos a csomag és nem járt le. 

A mobilnet olyanokat tud, hogy 700 forint az 50 megás (!) csomag, miközben úgy elmegy 20 mega adatforgalom, hogy kurvára nem akar bejönni egyetlen oldal sem. Elképesztően kritikán aluli gané szint.

Erről persze nem az olaszok tehetnek, ez csak a nyakunkban levő önvezérlő autók fényében érdekes, mert ugye mindenki a jövőre recskázik, miközben egy szaros internetszolgáltatást nem lehet elintézni normálisan külföldön, olyat, ami esetleg működik is. 

Ehhez persze semmi köze az olaszoknak. Ahhoz már jobban, hogy ugyan a hotelben van wifi, de nem működik.

Mint ahogy a fűtés sem, ami nem gond, hiszen tél van. Szóltunk egyébként, hogy a fűtés nem megy. Szerelő, másik szoba, valami? Na az nem volt. A személyimet remélem majd itt felejtem, mert kurva fontos volt elkérni és ott tartani, ami egyébként jogellenes, de tíz óra vezetés, éjjel fél háromkori érkezés esetén elégge szarok ebbe bele, csak legyünk végre túl az elmaradhatatlan fél órás bejelentkezési balfaszkodáson. Képzeld magad elé, ahogy egy angolul gyengéb beszélő, kövér, kötörr kardigános ember gyök kettővel üti az adataidat egy ósdí számítógépbe. 

Hogy a versenyen mi lesz (San Marino Pro-ra jöttünk), azt nem tudom, mert semmilyen lehetőség nem volt felvenni velük a kapcsolatot, pl. sajtó akkreditációt kérni. Csak az vigasztal, hogy végre magas szintűnek érezhetem az angol nyelvtudásom - a helyiekhez képest.