Mágus vagyok!

2016.08.26

A Builder Gasztro-ban a partnerem a Fitt Market. Ma ez az egyetlen bolt(hálózat) magyarországon, ahol sportolónak való minőségi táplálékhoz juthatsz. Az alap marhahús, csirke, hal, rizsek, fagyasztott zöldség mellet mindenféle cukor és szénhidrátmentes okosság, valamint nem szénhidrátmentes okosságok is: olyan szénhidrátforrások, amelyek jobbak a szokásosnál (fosminőségű fehér rizs) magasabb rosttartalmuk miatt.  

Ma úgy alakult, hogy a Lurdy Házhoz közeli, első számú Fitt Marketben forgattunk. A terv bolognai spagetti volt NPK Charolais darált marhával és risztésztával.  Eddig nem nagy ügy.

Összeszedtem otthon az indukciós főzőlapot, serpenyőt, sót, ilyesmit. Lementünk a helyszínre, ahol rá kellett jönnöm, hogy nem hoztam tányért, főzőedényt a tésztához, kést és vágódeszkát.

Irány a teszkó. Itt alaposan körül kell nézni, mert igencsak meglepő, hogy öt rongy egy csöves kislábos. Találtunk egy párolóedényt kettőért, vettünk kiskést, fa vágódeszkát, ilyesmit. A bosszantó ebben az, hogy ezt egyszer már eljátszottam a Bus Spencer emlékére forgatott hagymásbabos résznél, amit a 3. Erőemelő Edzőtáborban vettünk fel edzés közben. (Nem mi edzettünk.)

Visszamentünk, kipakoltam mindent az asztalként szolgáló hűtó tetejére, rakom össze a kamerát és amikor a mikroportért nyúltam, már be is ugrott: a reggeli forgatáson a másik kamerát használtuk, amihez másik kábel kell, ezt a kábelt pedig kiraktam az asztalra, mondván majd később berakom a mikroport tartójába.

A magyar nyelv jellegzetes szóvirágait hallattam egy darabig, majd elsétáltunk a Lurdyba kábelt venni. Volt ott valami hifi bolt és szerencsére 500 Forintért volt kábelü. Ami nem rossz ahhoz képest, hogy amikor egy szemináriumot tartottam, elhagytam a gyári tíz centis kábelt, majd amikor gyorsan kellett, kénytelen voltam a Media Martkban venni egy gagyi Hama kábelt 4000 Forintért. (Érted, nem profi kábelt, hanem egy szart és 10 centis jack-jack kábelekről beszélünk.) Közben sietnem kellett, mert du. 3-kor alá kellett írnom egy szerződést.  

Visszamentünk a boltba, elkezdtük a forgatást, már pirult a marha, amikor a főzőlap levágta a biztosítékot. De nem ám az üzlethelyiségen belülit: meg kellett keresnünk a biztonsági őrt, aki nekiállt kinyomozni, hol lehet még biztosíték tábla a ház alagsorában. 

Az biztos, hogy egy mágus vagyok: ha minden körülmény összejön, hogy ne sikerüljön, akkor valami még el is romlik. Nálam még egy fakocka is elromlik, ha ezzel nekem bosszúságot tud okozni. Rengeteg ilyen apró szar van, de akkor is csak csinálni kell tovább.