Mellékes kalandok a Tiger Classicon

2016.09.10

 

A Mercedes luxus távolsági busza rendesen baromi kényelmes. Döbbenetes, hogy egy  ilyen autó ennyire erős, elbír 58 embert, emellett nemhogy kényelmesen rugózik - szinte lebeg az úton - hanem még csendes is: épp csak egy kellemes morajlást hallasz a motorból. Rendesen tök jó vele utazni.

Csak nem 17 órán át.

Először még örültünk, mert csak 22 ember jött, így az élelmesebbeknek rögtön dupla ülés jutott. Az emberi hülyeség csimborasszója (ez egy értelmetlen szó szerintem, de Fábry óta mindenkinek ez a mániája, aki mellesleg sajnos meghülyült már teljesen), hogy mindenhol mindenki hátraül. Előadásokon, esküvőn, mindenhol. Én meg szépen előre ülök mindenhol, mert ott van hely. (Oké, egy esetben nem szeretek előre ülni: esküvőn. Mert oda élből utálok menni. Inkább megyek temetésre, pedig ahhoz kell egy hulla is.)

Szóval elfoglaltam a legelső helyet az első ajtónál és kész. Pedig még bele se gondoltam abba, hogy akikkel megyünk, többségében ún. testépítők, ami egy többértelmű szó, szinonima például a fingós, büdös gusztustalan állatokra.

Bukarest felé az út szép, a busz meg ötvennel megy. Ötvennel, érted. A koncepció az volt, hogy éjjel megyünk, mert akkor alszunk. Ülve aludni nem éppen tökély, ha másnap egész nap forgatnod kell, de Temesvárnál felszálltak még páran, így tele lett a busz, buktam a dupla ülésemet is. Örülhetnék, hogy csaj ült mellém, de ez se sokat segített, főleg, hogy a komfortzónám kb. öt méter sugarú kör, annyira emberszerető vagyok. 

Románia a közhiedelemmel ellentétben nem rossz hely, csak vannak dolgok, amelyek teljesen románok, olyan értelemben, mint a régi Dacia. 

Ilyen volt a hotel recepció, ahol kinek nem tudtak szobát adni? Nekem. Nekem, aki az alapoktól benne voltam a Tiger Classic szervezésében és mint média jöttem ide. 

A rendezvény helyszínen egyébként komplett, légkondicionált sajtóközpont volt, minden készen állt arra, hogy gyakorlatilag élőben tudósítsunk. 100 megabites internet kapcsolat volt. Apró hiba, hogy senki nem tudta a jelszót.

Bár végül vasárnap estére, a rendezvény végére kiderült.

Visszafelé 10 kor indultunk magyar idő szerint. Nem jött a csaj és nem mentünk be Temesvárra, így csak 13-14 óra  (vagy több?) volt az út.  Délután egyre értem haza. 

Akkor még nem fogtam fel, hogy szinte két nap alvás kimaradt. Eleve már a Tiger Classic két napját is pörgetőkkel éltem túl.

A hétfő kuka, kedden jelenésem volt a parlementben és elment rá az egész napom. Addigra rájöttem, hogy alig élek, szét vagyok esve fizikailag és agyilag teljesen. Pont ettől tartottam, ezért akartam repülni, de azt nem tudtam megoldani, mert Bécsből volt csak gép. Ha művelt akarok lenni, azt mondom: így rakd össze a BBTv-t bazmeg! Az edzés természetesen hazavágva egész hétre.

Ilyenkor eszembe jut, mennyire röhögök, amikor egy-két naív rajongó megkérdezi, miért nem "készülök be, mint régen. "