Mopszajtó

2016.10.09

 

Haladni kell a korral. A jövő innovatív megoldásai az otthonokat is bekapcsolják a technológiai vérkeringésbe.

A háztartások praktikus, előremutató megoldásokat igényelnek, ezért biztos vagyok benne, hogy a szarást is a faszbúkon intézzük majd (ez mondjuk most is így van) és nagyon várom már, amikor drónok főzik a kávét. 

Mi egyelőre egy mechanikusabb fejlszesztést vettünk igénybe: beépítettünk egy mopszajtót.

Mopszajtóra azért van szükség, hogy elkerüljünk bizonyos érdekességeket, amit talán a 4DX mozival tudok a legjobban illusztrálni. Lehet hogy méltán nem halottál erről a szórakoztótipari újításról (én még a központját is láttam Hollywoodban a Sunset Boulevardon, bár pont leszartam), amelynek lényege, hogy ha már elbasztuk a moziélményt szar filmekkel, akkor adjunk hozzá zavaró tényezőket, összekeverve a filmművészetet valami elbaszott vurstli/vidámpark élménnyel. Ennek egyik eleme a szagos mozi.

Nálunk a gyogyós kutyánk különösebb anyagi befektetés és technológiai beruházás nélkül kifejlesztette a szagos álmot. Ez úgy néz ki, hogy álmodban annyira irritálóan büdös lesz egyszercsak, hogy hányni támad kedved, de az álomhányás köszöbén felriadsz és rájössz, hogy a bűz totálisan valós, bármennyire is nem akarod elhinni. Egyszerűsítve: beszart a kutya. 

Pár alkalom után ezzel megoldotta a dillemmát, hogy ki kell-e költöztetni 10 hónaposan vagy sem. Egy probléma elhárítva. 

Csakhogy valami rejtélyes módon az amúgy bentlakásos mopszokat rászoktatta az éjszakai szarásra. Soha nem volt ilyen gyakorlatilag 9 év alatt, de az utóbbi két hétben minden éjjel 3 és 4 között fel kellett kelnem kiengedni a főmopszot. Amitől meglehetősen baszott az ideg.

Úgyhogy vettünk a bejárati ajtóra egy mopszajtót, amihez be kellett idomítani őket, mert eredetileg nem akartak átmenni rajta. A mopsznak nem szimpatikus, hogy az orrával kel kinyomni az ajtót, talán mert nem nagyon van orra. De végül sikerült abszolválni a feladatot. 

Azóta tudok aludni rendesen.