Nem minden a külső

2017.07.04

Az a helyzet, hogy nem vagyok márkasznob, de ezt pontosan tudod rólam. Márkahű vagyok, de az egy másik játék. Bizonyos menő márkákat például direkt nem veszek meg, mert nem értek egyet az ideológiákkal, vagy nem csípem, hogy trendi szart gyártanak. Bizonyos márkákhoz meg hű vagyok, mert meg vagyok elégedve, akkor mi a francnak kockáztassak? (Ha van egy Harley-Davidsonod, nem fogsz soha mást venni. Igaz, nekem minden motorom Yamaha.)

Az, hogy beszart a Macbook-om, nem azért idegesít, mert nem rühellem a márkát, hanem mert ez egy szerszám. És azzal ellentétben, hogy általában akinek ilyenje van, az naponta törölgeti, szeretgeti, vigyázza, már talán rá is veri majd le is nyalja, az enyém úgy is néz ki, mint amit használnak. Egy átlag Apple júzer szerintem szívrohamot kapna. Több helyen meg van nyomódva a ház például és nagyon szép mély karcok vannak rajta.

A márka undorítósága ellenére ez egy stabil munkaeszközöm volt, ami mindig gyorsan működött. Az utóbbi két évben mindent ezen írtam. És leszartam, hogy menő, leszartam a formatervet.

Na van itt egy másik dizájn ügy, hogy jó kedved legyen. Találtam a neten egy csajt, elég jó dizájn ez is. Eléggé rendben van, de bizonyos szempontból tipikus.

Aztán kiderült, hogy énekel.  Meg ilyen, enyhébb is akad.

Ugye, hogy nem minden a külső? Nem erre számítottam. (Igaz, ennek a bizonyos Carla Harvey-nak van ilyen arca is.) Azt hiszem eléggé bírom a Butcher Babies-t, hallgasd őket te is!