Oleg Gym

2016.08.02

 

 

Minden városnak megvan a maga kis történelme. A sportolói közösséget természetesen az edzőtermek alakítják, így a termek története egyben a helyi sport története is.

Oleg Procenko talán a kilencvenes évek elején jött Magyarországra, legalábbis mi akkor találkoztunk vele. Kaposvár első, hétköznapi szintű igényeknek is megfelelő, mai értelemben vett edzőtermét ő nyitotta a Dorottya Hotel alagsorában, ahol sajnos csak egy-kétszer jártam. Aztán - talán tíz évvel ezelőtt - átköltözött a Kaposvári Sportcsarnoktól nem messze lévő komplexumba, ahol már étterem és panzió is működött. Én is szerveztem ott edzőtábort. Van olyan régi barátom, aki a kezdetektől fogva oda járt edzeni.

Éppen Kaposváron voltam, amikor meghallottam a hírt: az Oleg Gym (nem biztosm, hogy így hívták hivatalosan, de nekünk már csak ez marad) visszamegy a felújított Dorottyába. Ez csak kisebb részben jó hír: eladták az épületet, így a terem hagyományos értelemben befejezte működését. A régi-új helyen már csak személyi edzés lesz, egyfajta privát klub jön létre.  

Oleg igencsak meglepődött, amikor meglátott. Ugyan csak a véletlen hozta így, de nem hagyhatttam ki, hogy tiszteletemet tegyem az utolsó napon.

Ismét vége egy korszaknak.

Kaposváron ma már van Cutler Gym és számos másik edzőterem. De a kezdet (leszámítva a régi hardcore-termeket), az igazi kereskedelmi jellegű edzőtermek korszaka ott Oleg Procenko-val jött el.