Új értékek?

2016.08.25

Olvasom a politikai szart az újságban. Elnökválaszás tökmindegy hol (Ausztria), ahol az elmebetegek az egyik jelöltre azért szavaznak, mert nyitott.

Máshol a sokszínűség a jelszó, főleg amikor amikor a kérdezésed nélkül eldöntik, hogy betelepítenek egy csomó embert a hazádba. A multikulturális agyrém mantrája ez a baromság. (A multikulturalizmust egyébként elég jól láttam 2001 és 2002 között, amikor Ausztráliában éltem. Kösz, nem.)

"Nyitottság." "Sokszínűség." Én meg csak nézek ki a fejemből, hogy ezek mi a francról beszélnek.

Tényleg ezek az elsődleges értékek? Tényleg ennyit bírtak kitalálni? Ez annyira fosgyenge politikai marketing-bulllshit, mintha a reklámiparban azzal akarnánk eladni egy autót, hogy jön belőle kipufogógáz. Vagy valami hasonló érdektelen baromság.

Bátorság. Becsület. Őszinteség. Megbízhatóság. Bizalom. Szorgalom. Tehetség. Lojalitás. Hűség. Műveltség. Akaraterő. Kitartás. Ha nagyon fellengzőset akarunk, hősiesség. Ezek értékek!

A "nyitottság" és a "sokszínűség" az mégis mi a f.szom? 

Milyen értelmező szótárban jelentenek ezek értéket? Egyáltalán miféle elbaszott műszavak ezek? Ráz a hideg tőlük, mint amikor először hallottam tévéreklámban a valami barom által kitalált "frissesség" szót, ami szintén szép nagy bullshit, mert nem bírnak kitalálni mást a nyomorékok a mosóporra, a dezodorra, a szájbűz elleni cukorkára meg a budi illatosítóra. Mindenkinél szólnia kellene a vészcsengőnek és zsigerből érezni, hogy át akarnak verni!

Ki az az állat, aki elhiszi, hogy az emberek "sokszínű" országban akarnak élni?

Az emberek biztonságos jóléti országban akarnak élni: normális, viselkedési normákkal, törvényekkel és szokásokkal tisztában levő emberek között.

Elképesztően nem érték senkinek az, amit a multikulturális országokban el kell viselnie az őslakosoknak a segélyezettektől, sem az, hogy a ronda nőnek öltözött férfi most a menő. De van pofájuk értékként feltüntetni azt, amit el kell tűrnöd. Sokszínűség? Anyátok picsája!

Mindig is tudtuk, hogy a politikusok férgek. De ezt a nyílt árulást, hazudozást és hülyének nézést eddig nem merték megkockáztatni.

Talán ezt értik nyitottság alatt.