Szemináriumok/tanácsadás

2014.08.31

Szemináriumok

Főleg saját szervezésben szoktam szemináriumokat tartani, alkalmanként. Mindig meghívok egy sztárvendéget is, mert nem nagyon akarom, hogy a dolog rólam szóljon. Fogalmam sincs, hány volt eddig. Például a Támadás 2. turné minden állomásán tartottunk egyet.  

Persze előfordult jócskán olyan is, hogy meghívtak például edzőterekbe szemináriumot tartani.

Ezekről nem vezettem listát. Lehet kellett volna. 

Pár éve csináltam pár edzőtábort is, de nagyon sok munka volt vele. 

Jelenleg alkalmilag ún. BodyBuilder szeminináriumokat csinálok, illetve Kathi Béla szemináriumokat is szervezek igény szerint. Ezekre a hangostást én biztosítom. 

 

 

Előadások meghívottként

Viszonylag gyakran hívnak előadást tartani, főleg iskolákba. A tanárok kedvelik azt, ahogy megközelítem a dolgokat. Nyilvánvalóan sportolról, egészséges táplálkozásról, alkoholról, drogról, önértékelésről, a mai médiáról, ilyesmiről szoktam beszélni, szórakoztató és szókimondó stílusban. 

 

 

Személyes tanácsadás

Itt teljesen el kell oszlatni egy félreértést arról, hogy én vagyok-e a Máltai Szeretetszolgálat. Sokan próbálnak személyesen  vagy e-mailben tanácsot kérni, valami olyan különös indítattásból, hogy azt hiszik, annyira unatkozom, hogy mások problémáival szeretnék foglalkozni.

Úgy érzem a média és Edző Válaszol, szemináriumok, BBTv és egyéb tevékenységeimmel nagyon sokat teszek az emberekért. Ebbe azonban nem nagyon fér bele, hogy még személyesen is mások nyűgjeit hallgassam. Illetve belefér, csak ezt úgy hívják, munka és meg kell fizetni.

Sokan keresnek olyasmivel, hogy írjak diétás vagy edzéstervet. Ez nem ilyen egyszerű. Személyre szabottan foglalkozni valakivel idő, munka és felelősség. Én nem vagyok az ötezerért írok edzéstervet típusú személyi edző, főleg, mivel nem is vagyok személyi edző már tíz éve: tanácsadó vagyok. 

Lehet velem konzultálni, tanácsot kérni, diététa, edzéterv, életmód, mindenféle ügyben. Alkalmanként lehet ilyesmiről szó, de tudomásul kell venni, hogy az időm drága. Hogy tiszta legyen: a konzultációs díjam 30e Ft. (Ennyit kapok egy 45 perces iskolai előadástért általában, ahol nem kell senkinek a problémáján gondolkoznom, miközben egy effajta tanácsadás nálam minimum ennek a duplája időtartamban.)

Mindezt azért írom le, mert elképesztő dolgokkal szoktak megkeresni: jönnek "a pénz nem számít" dumával, majd amikor bemondom ezt az amúgy viszonylag nevetséges összeget (gondolj bele, mennyit ér, ha innentől végre nem feleslegesen jársz a terembe!), akkor nagy a csend.  

Nem is értem, ezek az emberek mire gondolnak. Nem vagyok rászorulva, hogy a tudásomat árusítsam. Kérek mindenkit, fénymásolt kétezer forintos edzéstervekért engem ne keressen, barátkozni meg köszönöm, nem szeretnék. Nincs se időm, se kedvem az olyan fajta érdek haversághoz, ami arról szól, hogy én ingyen dolgozok. 

Amennyiben komoly szándékkal keresel ilyesmi ügyben, írj az e-mail címemre és a tárgyba írd be hogy "tanácsadás." Elég sok e-mailt kapok, nem tudok gyorsan válaszolni.